Thursday, February 21, 2019

Özel dersi kimden almalısınız?

Birebir ders, bir öğretmen tarafından birebir yahut grup oluşturarak öğrencilerle karşılıklı olarak yaptıkları derslere verilen isimdir. Bu özel ders olarak da anılmaktadır. Ülkemizde birebir ders almak birçok öğrenci tarafından tercih edilmektedir. Sadece derslerinde başarısız olan öğrenciler değil derslerini yükseltmek ve konuda ilerlemek isteyen öğrenciler de birebir ders alabilmektedir. Birebir dersi veren kişiler sadece öğretmenler olmayacaktır. Birebir dersleri alan kişilerin öğrenci olması da gerekmemektedir. Bundan dolayı birebir eğitim ve ders verecek olan eğitmenlerin derse başlamadan önce belli bir hazırlık ve donanıma sahip olması gerekmektedir.
Özel ders, kalabalık ortamlarda istediği verimi yakalayamayan öğrenciler tarafından da tercih edilmektedir. Kimi zamanlarda da sınava tam olarak hazırlanmak isteyen bireyler diledikleri alanda ve o alanda uzman öğretmenler tarafından birebir ders alabilmektedir. Birebir ders alacak öğrencinin ve dersi verecek olan öğretmenin kendi müfredatlarını oluşturma gibi şansları bulunmaktadır. Okul, etüt merkezi vb. kurumlarda öğrenciler bu fırsatı yakalayamamaktadır.

Özel Ders Nedir?

Özel ders, öğrencilerin okudukları okulda veya sınıflarda gereken başarıyı sağlamama veya konuda geride kalma durumlarında tercih edilmektedir. Bunun yanında sınıftan ileride bir düzeye sahip olan öğrenciler de geleceğe ve sınavlara yatırım yapmak için birebir derslerden yararlanabilmektedir. Birebir dersler öğrenci ve öğretmenin arasındaki ilişkinin daha iyi olmasını sağlamaktadır. Öğrenci, öğretmenden her an bilgi alma şansına sahip olmaktadır. Bu da dersin ve konunun daha verimli bir şekilde anlatılmasını sağlamaktadır. Özel dersin öğrencilere hem maddî hem de manevî yönden katkıları olmaktadır. Birebir derslerde öğrenciler daha verimli bir şekilde ders saati geçirebilmektedir. Güçlü öğretmen öğrenci ilişkisi sağlandığı için özsaygı ve özgüven kazanımı da gerçekleşmektedir. Belli bir program dâhilinde gidildiğinde konulardan ve derslerden istenilen başarı sağlanabilmektedir. Öğrenci için özel çalışma metotları ve teknikleri hazırlanabilmektedir. Öğrencilerin birebir ders almasında dikkat dağınıklığı ve eksikliği en az seviyeye inmektedir. Öğrenciler birebir ders aldıkları için sistemli bir ders çalışma sağlanmaktadır.

Özel Ders Verilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Birebir ders alan kişilerde olduğu gibi özel ders veren öğretmenler de belli başlı unsurlara dikkat etmelidir. Öğretmenlerin bilgi sahibi oldukları alanda ders vermeleri en başta gelmektedir. Öğretmenin kendine güven duyması öğrencinin de özgüven kazanmasını sağlamaktadır. Öğretmenler derse başlamadan evvel öğrenci hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Öğrencinin artılarını eksilerini çıkaran öğretmenler daha sağlıklı bir ders çalışma ortamı oluşturmaktadır.Öğretmenler bu analizler ve tetkikler sonucunda derse başlanmalıdır. Öğretmenin dış görünüşü öğrenci üzerinde etki sahibidir. Kılık, kıyafet ve duruş öğrencinin öğretmene saygı duymasında etkili olmaktadır. Derslere hazırlıklı gidilmesi özel derste öğrenciden gelecek zor soruları cevaplamayı sağlayacaktır. Bu da öğretmenin alanında tecrübe ve uzman olduğunu göstermektedir. Öğrencinin derse olan ilgisini takip ederek buna göre ara vermek ve derse eğlence katmak da önemli unsurlardan olmaktadır. Ders sonrası aileye raporlar sunmak da öğrenci ve öğretmen yönünden iyi bir izlenim oluşturacaktır.

No comments:

Post a Comment

Özel dersi kimden almalısınız?

Birebir ders, bir öğretmen tarafından birebir yahut grup oluşturarak öğrencilerle karşılıklı olarak yaptıkları derslere verilen isimdir. ...